Julkaistu numerossa 2/2012

Pääkirjoitus

Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Hyvä lukija,

tämä Sic!-lääketietolehden numero on omistettu kesälle ja kesälomaan usein liittyvälle matkailulle. Sisällysluetteloa silmäillessä voisi ajatella, että kesä on täynnä vaaroja. Jos ei matkallaan sairastu turistiripuliin tai malariaan, niin ainakin lääkekuurin aikana iho palaa auringossa ja lääkkeet pilaantuvat helteessä. Matkaileva koirakin voi joutua vaikeuksiin loisten kanssa.

Mutta ei! Kesä on ihanaa aikaa myös lääkkeiden parissa työskenteleville, kunhan muistetaan tietyt varottavat asiat. Sitten voi rentoutua.

Numeron teemaan liittyvien artikkelien lisäksi Sic!-lehdessä on eri aiheille omistettuja palstoja, joiden artikkelit eivät välttämättä liity teemaan. Tällä kertaa mukana on kasvirohdoslääkkeistä, uusista lääkkeistä, lääkehoitojen arvioinnista ja lääkkeiden haittavaikutuksista kertovia juttuja.

Kehitämme lehteä lukijoidemme mielipiteitä kuunnelleen. Ensimmäisen ilmestymisvuoden 2011 aikana numerot olivat värikkäitä ja niissä oli paljon kuvituskuvia. Tällaisesta kuvailoittelusta eivät kaikki lukijat ole palautteen mukaan olleet riemuissaan, joten kuluvan vuoden ensimmäisestä numerosta lähtien on lehden visuaalista ilmettä pyritty rauhoittamaan. Ulkonäköön on tehty muitakin muutoksia ja lisää uudistuksia on luvassa syksyllä.

Tärkeintä on kuitenkin lehden sisältö. Me lehden tekijät olemme todella iloisia, kun saamme lukijapalautetta vaikkapa verkkolehden kautta (sic.fimea.fi) tai toimituksen sähköpostiin (sic@fimea.fi). Lukijatoiveiden perusteella syyskuussa ilmestyvään numeroon tulee muun muassa lääkkeiden haitta- ja yhteisvaikutuksia koskevia artikkeleita. Joulukuun 2012 lehden teema, lastenlääkkeet, on myös valittu lukijoiden ehdotusten perusteella.

Sic!-lehden toimitusneuvosto ja toimitus toivottavat oikein hyvää kesää kaikille lehden lukijoille!

Tuuli tulee ehkä kaakosta,
tuntuu vilvoittavalta.
Lapset hiekkalinnaa rakentaa.
Kesäpäivä, kesäpäivä.

- Kauko Röyhkä -

Henkilöesittely Annikka Kalliokoski

Annikka Kalliokoski

LKT, kliinisen farmakologian ja lääkehoidon erikoislääkäri
Ylilääkäri, Fimea

Sisältöjulkaisija