Julkaistu numerossa 4/2013

Sic!-lehti on tullut tahtoikään

Pääkirjoitukset

Sic!-lehti on tullut tahtoikään

[Lataa PDF]

Sic!-lehteä on tämän numeron ilmestyessä julkaistu kolme vuosikertaa. Ensimmäinen lehti ilmestyi vuoden 2011 Lääkäripäiville. Jokainen numero rakennetaan tietyn teeman ympärille, ja ensimmäisen numeron teemoina olivat iäkkäiden lääkitys ja lääkkeiden haittavaikutukset.

Lehti on suunnattu ensisijaisesti lääkkeitä määrääville ja toimittaville terveydenhuollon ammattilaisille. Lääkäripäivillä ja myöhemmin lukijatutkimuksen yhteydessä olemme pyytäneet lukijoita kertomaan toiveitaan kirjoitusten aiheista. Näitä olemme sitten toteuttaneet vuosien varrella, sillä tahdomme tehdä lehteä, josta lukijat kokevat hyötyvänsä. Myös käsillä oleva teema, diabeteksen lääkehoito, on ollut lukijoiden toivelistalla.

Lehden teemat ovat koskettaneet joko kliinisesti keskeisiä tai viranomaisnäkökulmasta kiehtovia aiheita. Teema-artikkelien lisäksi on jokaisessa numerossa myös eri aiheille omistettuja palstoja, joiden artikkelit eivät välttämättä liity teemaan.

Viimeiset palstatulokkaat ovat Järkeä lääkehoitoon sekä Suu ja lääke. Jälkimmäisen tarve tuli esiin lukijatutkimuksessamme, ja toiveenamme olisi palsta, jonka kirjoitukset kiinnostaisivat hammaslääkärien lisäksi myös muita lukijoitamme.

Tahdomme kehittää myös verkkolehteämme lukijoitamme paremmin palvelevaksi. Verkkolehteen pääsyä ei ole mitenkään rajoitettu, joten artikkeleista voi olla hyötyä kenelle tahansa kansalaiselle.

Jos haluaa lukea ainoastaan verkkolehteä, voi painetun lehden tilauksen lopettaa osoitteessa sic.fimea.fi. Samasta osoitteesta voi myös tilata uutiskirjeen, jolloin sähköpostiin tulee tieto aina, kun Sic!-lehden verkkoversioon päivitetään uutta sisältöä. Tähän mennessä Sic!-verkkolehdessä on ilmestynyt yli 50 sellaista artikkelia, joita ei ole julkaistu painetun lehden numeroissa.

Me lehden tekijät olemme todella iloisia, kun saamme lukijapalautetta vaikkapa toimituksen sähköpostiin (sic@fimea.fi). Erityisesti juttutoiveista kuulisimme edelleen mielellämme.

Lopuksi tahdon kiittää lukijoita kuluneesta kolmesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää vuotta 2014!

Sinikka Rajaniemi

Henkilöesittely Sinikka Rajaniemi

Sinikka Rajaniemi

Ylijohtaja, Fimea