Julkaistu numerossa 4/2013

Tohtori Tabu ja Kapseli-kani tuovat lehteen vipinää

Toimitukselta

Tohtori Tabu ja Kapseli-kani tuovat lehteen vipinää

[Lataa PDF]

Kiireessä Sic!:iä ei välttämättä ehdi lukea kannesta kanteen, ja lukijan on tyydyttävä lehden nopeaan selailuun. Uusien maskottien ansiosta artikkelien ydinviestit on nyt entistä helpompi löytää.

Sic!-lehden vuosi sitten toteutetussa lukijatutkimuksessa moni vastaaja harmitteli, ettei lehden perinpohjaiseen lukemiseen tahdo olla aikaa. Ratkaisuksi artikkeleihin toivottiin tiivistelmiä tai tietolaatikoita, joista oleellisimmat asiat kävisivät ilmi jo nopealla silmäilyllä (Talvitie 2013).

Koska lehden tuhtien tietopakettien arveltiin muutenkin kaipaavan kevennystä, apuun kutsuttiin paitsi Fimean asiantunteva virkamies tohtori Tabu myös tämän hulivilikani Kapseli. Vastedes Tabu ja Kapseli avaavat artikkeleissa esiintyviä vaikeita termejä, kiteyttävät keskeisiä asioita ja tuovat lehden sivuille elämää.

Hahmot ovat kuvittaja Hannu Konttisen käsialaa, jota on nähtävissä myös Fimean tammikuussa 2013 avaamalla lääkekasvatussivustolla (www.laakekasvatus.fi). Sic!:in toimituksessa tämä yhteys onkin jo saanut aikaan villejä spekulaatioita: liekö lääkekasvatussivuston salaperäisellä sankarittarella rouva Rohdolla ja charmantilla Tabulla muutakin yhteistä kuin piirtäjä?

Tohtori ja hänen kaninsa ovat saaneet nimensä entisen Lääkelaitoksen julkaisuista. Sic!:in edeltäjä, terveydenhuollon ammattilaisten lääketietolehti Tabu ilmestyi viimeisen kerran syksyllä 2009. Kapseli taas oli Lääkelaitoksen ja Kelan yhdessä toimittama lääkehoitosuositussarja, jonka tarina jatkuu niin ikään Sic!:in kansien välissä.

Tohtori Tabu ja Kapseli-kani tuovat siis lehteen niin jotain uutta kuin jotain vanhaakin. Taitaapa mukana olla myös hieman sinistä.

Tohtori Tabu ja Kapseli-kani

Henkilöesittely Tiia Talvitie

Tiia Talvitie

FM
Tiedottaja, Fimea