SIC! Lääketietoa Fimeasta

Fimean toiminta

Sisältöjulkaisija

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 4/2016

Sairaalavalmisteiden vaihtokelpoisuus on määritetty

Lääkevaihdon piiriin kuuluvat lääkevalmisteet sisältyvät luetteloon vaihtokelpoisista lääkevalmisteista. Nyt Fimea on määritellyt myös pääosin sairaaloissa käytettävien valmisteiden vaihtokelpoisuuden.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 4/2015

Fimea palvelee verkossa entistä paremmin

Fimean verkkosivut ovat uudistuneet. Tarvittava tieto löytyy aiempaa helpommin, ja sivustoa on vaivatonta käyttää myös mobiililaitteilla. Myös Sic!-lehden verkkoversio on laitettu uuteen uskoon.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 1/2015

16 kysymystä erityisluvista: Esimerkkinä kilpirauhashormonit

Erityislupamenettelyn avulla turvataan potilaan lääkehoito esimerkiksi silloin, kun lääkettä ei ole saatavana myyntiluvallisena. Erityisluvalliset lääkevalmisteet herättävät jatkuvasti kysymyksiä, ja viime aikoina esillä ovat olleet varsinkin kilpirauhassairauksien hoidossa käytetyt valmisteet.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 4/2014

Osallistu lääkehoidon päivään 19.3.2015

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Seuraava päivä järjestetään 19.3.2015 teemalla ”Toimiiko lääkehoitosi?”

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 1/2014

Kaksikielistä lääkekasvatussivustoa käytetään jo apteekkiharjoittelussa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylläpitämälle lääkekasvatussivustolle lisättiin viime syksynä uusia opiskelukokonaisuuksia, ja tämän vuoden tammikuussa siitä julkaistiin ruotsinkielinen versio. Kevään aikana muun muassa Åbo Akademin farmasian opiskelijat pääsevät hyödyntämään sivuston antia lääkekasvatustunneillaan.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 3/2013

Lääkkeiden tarkoituksenmukainen käyttö on kansalaistaito

Jokainen tarvitsee joskus lääkkeitä. Tutkimuksista kuitenkin tiedetään, että lääkkeiden käyttö ei ole aina ongelmatonta. Suurin osa lääkkeiden käyttäjistä haluaa saada parhaimman mahdollisen hyödyn lääkkeestään ja välttää haitat. Lääkkeiden tarkoituksenmukainen käyttö onkin kaikkia koskettava kansalaistaito.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 1/2013

Fimea kartoitti lukijoiden toiveita

Fimea tiedusteli vuodenvaihteessa lukijoiden mielipiteitä Sic!-lehdestä. Vastauksissa Sic! sai kiitosta esimerkiksi luotettavuudestaan ja ulkoasustaan, mutta esiin nousi myös uusia hyödyllisiä kehittämistoiveita. Jatkossa lehdestä toivottaisiin entistä poikkitieteellisempää lääketietofoorumia.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 4/2012

Fimean lääkekasvatussivusto auttaa opettamaan lääkkeiden oikeaa käyttöä

Fimea avaa tammikuun 2013 alussa peruskoulujen opettajille suunnatun lääkekasvatussivuston, jonka tavoitteena on auttaa opettajia lääkkeiden oikean käytön perusasioiden opettamisessa.

Fimean toiminta
Julkaistu numerossa 1/2011

Fimean uusia tehtäviä käynnistetään Lääkehoitojen arviointi -prosessissa

Fimeaa perustettaessa päättäjiltä tuli selkeä viesti, että riippumaton tieto lääkehoidoista ja lääkealan kehittäminen on entistä tärkeämpää. Aiemmin hajanaisesti hoidettu tai ei kenenkään vastuulla ollut toiminta haluttiin osoittaa perustettavan uuden lääkealan keskuksen tehtäväksi. Uudet tehtävät on määritelty laissa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta.