Hyppää sisältöön

Lääkehoidon päivä on tarkoitettu kaikille lääkkeiden käyttäjille

Fimean toiminta
Julkaistu 18.2.2022

Vuoden 2022 Lääkehoidon päivää vietetään torstaina 17. maaliskuuta teemalla Lääkehoitosi digiajassa. Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Tavoitteena on rohkaista lääkkeiden käyttäjiä kysymään ja keskustelemaan lääkkeistään ja omasta lääkehoidostaan.

Koristeellinen kuva.
© GettyImages/elenabs

Lääkehoidon päivää on vietetty vuosittain vuodesta 2012 lähtien. Lääkehoidon päivän vuosittaisesta teemasta ja suunnittelusta vastaa Kansallinen Lääkeinformaatioverkosto, jota johtaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Ydin kaikessa toiminnassa on lisätä tietoisuutta järkevästä ja turvallisesta lääkkeiden käytöstä. Vuosien mittaan Lääkehoidon päivänä onkin kampanjoitu esimerkiksi ajantasaisen lääkityslistan, luotettavan lääketiedon tai vaikkapa itsehoitolääkkeiden järkevän ja turvallisen käytön puolesta.

– Nämä ovat edelleen ajankohtaisia ja tärkeitä teemoja, toteaa Fimean kehittämissuunnittelija ja Kansallisen Lääkeinformaatioverkoston koordinaattori Päivi Kiviranta.

Osallistu päätapahtumaan – webinaari on avoin ja maksuton

Tämän vuoden Lääkehoidon päivän päätapahtumana järjestetään Lääkehoitosi digiajassa -webinaari torstaina 17.3.2022 klo 13–15. Webinaari sisältää asiantuntijaluentoja, keskusteluita sekä lääkehoidon sähköisten palveluiden esittelyitä. 

– Osalle suomalaisista yhä lisääntyvien sähköisten palveluiden tai digisovellusten haltuunotto on helppoa, mutta toisille pelkkä älypuhelinten käyttö voi olla haasteellista. Siksi on tärkeää keskustella digitalisaation mahdollisuuksista ja haasteista turvallisen lääkehoidon toteutuksessa, Kiviranta painottaa.

Jokainen voi olla toteuttamassa Lääkehoidon päivää

Lääkehoidon päivää toteutetaan ympäri Suomea eri toimijoiden omina tapahtumina tai yhteistyössä useamman paikallisen toimijan kanssa. Toimijoita ovat esimerkiksi yksityiset apteekit, potilasjärjestöt, sosiaali- ja terveydenhuollon alan toimijat sekä alan opiskelijat ja oppilaitokset. Kaikki materiaalit ovat avoimesti saatavilla ja ne löytyvät Fimean verkkosivuilta. 

Lue lisää

Lääkehoidon päivän verkkosivu (Fimean verkkosivut)

Kansallinen Lääkeinformaatioverkosto (Fimean verkkosivut)

Luotettava lääkeinformaatio on edellytys turvallisen lääkehoidon toteutumiselle (Sic!-lehti)

Petra Nylund
FM
Viestintäasiantuntija, Fimea
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedIn palvelussa

Lataa juttu julkarista Tulosta sivu

Kerro meille juttuideasi

Otamme mielellämme vastaan juttuideoita ja aiheita, joista voisimme kirjoittaa.