Hoppa till innehåll
Fimeas verksamhet
Publicerad 4.5.2023

Sic! förnyades och kompletterades med podcast

Tidningen Sic! som publicerats av Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea har förnyats. Tidningen riktar sig till hälso- och sjukvårdspersonal, andra aktörer inom läkemedelsbranschen och intressentgrupper.

Decorativ bild
© GettyImages/mustafabilgesatkin

– Det helt nya formatet och utseendet har gjort Sic! till en renodlad nättidning, även om tidningen varit en nättidning sedan 2020 då den tryckta tidningen slutade publiceras, säger Tiina Kuosa, medicinsk chefredaktör för Sic!-tidningen.

Vid förnyelsen har man särskilt lagt fokus på webbplatsens funktionalitet och tillgänglighet enligt tillgänglighetskraven.

I Sic!-tidningens nya format är alla artiklar egna självständiga publikationer som listas på förstasidan och på kategorisidor enligt ämne i kronologisk ordning från den nyaste till den äldsta.

– Information om nya artiklar finns i nyhetsbrevet, som publiceras ungefär en gång i månaden och som man gärna får prenumerera på via tidningens webbplats, säger Kuosa.

Sic!-tidningens podcast lanserades

En nyhet är Sic!-tidningens podcast där olika gäster har ordet. Eija Pelkonen är gäst i det första avsnittet som handlar om utvecklingen av läkemedelsförsörjningen. Inom kort publiceras det andra avsnittet, som handlar om egenvårdsläkemedel, med Fimeas överläkare Vesa Mustalammi som gäst.

– Genom podcasten vill vi på ett nytt sätt lyfta fram Fimeas expertperspektiv i debatten på området för läkemedel och medicintekniska produkter. Det nya initiativet visar att vi är en myndighet med förmåga, och i synnerhet vilja, att förnya oss, konstaterar Fimeas överdirektör Eija Pelkonen, chefredaktör för Sic!-tidningen.

Läs och lyssna vidare

Prenumerera på Sic!-tidningens nyhetsbrev (på finska)

Lyssna på podcast (på finska)

Petra Nylund
FM
Kommunikation specialist, Fimea
Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Ladda ner artikel från Julkari Skriv ut sida

Berätta din artikelidé för oss

Vi tar gärna emot idéer på artiklar och ämnen som vi kan skriva om