Hyppää sisältöön

Fimea juhli 10-vuotista taivaltaan sidosryhmien kanssa

Fimean toiminta
Julkaistu 4.3.2020
Eija Pelkonen puhuu yleisölle.
© Fimea/Kalle Kosunen

Vuoden 2019 marraskuussa Fimean perustamisesta oli kulunut kymmenen vuotta. Syksyllä Fimea juhli tekemällä töitä, mutta ystävänpäivänä oli aika nostaa malja ja viettää samalla Helsingin uuden toimipisteen tupaantuliaisia.

Eija Pelkonen juttelee sidosryhmäläisten kanssa yhteisessä tilaisuudessa.

Ihmiset ottavat ruokaa noutopöydästä.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kehui juhlapuheessaan Fimean hoitaneen tehtävänsä alusta saakka vakaalla ammattitaidolla ja osaamisella.

– Fimea koostuu rautaisista ammattilaisista ja heidän laaja-alaisesta osaamisestaan, jonka varaan alan eri toimijoiden on ollut helppo nojata.

Ministeri myös muistutti, että Fimean tehtävät lääkealan turvallisuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi ovat vuosien saatossa kasvaneet huomattavasti ja uusia tehtäviä tuntuu jatkuvasti olevan tarjolla.

Ministerin mukaan lääkehuoltoa kehitetään tällä hallituskaudella lääkeasioiden tiekartan suuntaviivojen mukaisesti.

– Uudistuksessa parannetaan lääkehuollon kustannustehokkuutta varmistaen lääketurvallisuus ja neuvonta sekä palveluiden sujuvuus, saatavuus ja saavutettavuus. Myös lääkehoitoon liittyvän tietopohjan kehittäminen on välttämätöntä. Sen avulla parannetaan lääkehoidon kokonaisuuden tiedonhallintaa ja lääkehoidon tietojen hyödyntämistä. Samalla mahdollistetaan ammattihenkilöille ja lääkkeen käyttäjille parempia välineitä lääkehoidon suunnitteluun, toteuttamiseen ja seurantaan, ministeri totesi.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen puhuu yleisölle.

Fimean ylijohtaja Eija Pelkonen kertoi, että Fimea on aloittanut strategiansa päivittämisen.

– Haluamme jatkossakin parantaa lääkehoidon turvallisuutta, tarkoituksenmukaisuutta ja taloudellisuutta sekä toimia luotettavan lääketiedon tuottajana ja kehittäjänä. Kuulemme ja hyödynnämme strategiatyössä myös sidosryhmien odotuksia ja kehittämisajatuksia, lupasi Pelkonen.

Synttärijuhlien yhteydessä vietettiin myös Helsingin toimipisteen tupaantuliaisia, sillä Fimea muutti osoitteeseen Mannerheimintie 166 vuoden 2020 alussa. Muilla paikkakunnilla, Kuopiossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa, muutot tai remontit ovat edessä parin vuoden sisällä. Uuden toimintakulttuurin luominen uudenaikaisissa monitilatoimistoissa jatkuu tiiviissä yhteistyössä koko henkilöstön kesken.

Minna Takaloeskola
VTM
Viestintäjohtaja, Fimea
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedIn palvelussa

Lataa juttu julkarista Tulosta sivu

Kerro meille juttuideasi

Otamme mielellämme vastaan juttuideoita ja aiheita, joista voisimme kirjoittaa.